Medlemskap

Medlemskapet i föreningen definieras av att man har tillgång till något eller båda av de av föreningen förvaltade nät som dragits fram till medlemmarnas hushåll.

  • Kopparnät med uttag för kabel-TV, bredband och telefoni. Tjänst som ingår är basutbud tv från Tele2. Möjlighet att köpa till andra tjänster så som internet, telefoni och TV-paket.

  • Fibernät med uttag för bredband. Tjänst som ingår är internet från Bahnhof. Möjlighet att köpa till andra tjänster så om telefoni och TV-paket.

Medlemskapet följer med fastigheten vid ägarbyte. Säljaren är skyldig att informera köparen om medlemskapet. Vid ägarbyte används särskild blankett (se huspärm) eller formulär på denna sidan för att meddela föreningen.

VIKTIGT att man förstår att tjänsterna ej kan startas eller stoppas löpande efter behov som när man köper tjänster privat. Är hushållet väl inkopplat på nätet - så är bär föreningen (vi tillsammans) kostnaden löpande under fleråriga gruppavtal. Det är så vi kan få bra tjänster till bra pris - tillsammans!

Inträde

Om ett hushåll ej är medlem och ej har uttag framdragna kan man begära inträde genom att till självkostnadspris få fastigheten inkopplad av föreningens auktoriserade partner. Denna engångskostnad bör ses som en investering i huset och brukar vara runt 4 500 SEK för kopparkabel alt ca 25 000 SEK för fiberkabel.

Urträde

Vid urträde ur föreningen betalar medlemmen självkostnadspris för borttagning och terminering av uttagen. Detta måste göras av föreningens auktoriserade partner. Vill man gå med igen vid ett senare tillfälle betalar man fullpris för inkoppling.